polymer

polymer

polymer
polymer

polymer

polymer

هفت سین عید رشتهه ای مختلف

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

سیلندر
سوپاپ
سلونوئید
سیکل استرلینگ
سنسور
سوپر شارژ
سرسیلندر
اینم از هفت سین بچه های بامعرفت مکانیک..
عیدتون مبارک !!

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

سوسک
ساس
سوسمار
سگ
سار
سمندر
سن.
این هم یه هفت سین حیونی.
سال اسب مبارک

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

سرمایه گذاری
سیمپلکس
سطوح مدیریت
سازمان
سلسله مراتب
سوبسید
سیستم مدیریت
اینم از هفت سین بچه های مدیریت
عید همگی مبارک

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

قدیمیا میگن وقتی بهار داره نزدیک میشه چندروز مونده به اومدنش باید گل رو خبر کرد. خواستم خبرت کرده باشم. بهار قشنگت پیشاپیش مبارک

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

ارسالی از دانشجویان فیزیک ایران :

ستاره
سیاره
سفینه
سرعت
سدپتانسیل
سقوط آزاد
سطح شیبدار
اینم هفت سین برو بچ فیزیک … عید امسال رو به همه ی فیزیکی ها تبریک میگم

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

در بهاری که پر از معجزه و احساس است

هفت سینم ، سین سیمای تو را کم دارد

سال نو مبارک

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

ارسالی آرزو :

هفت سین بچه های فناوری اطلاعات سلامت:

۱سیستم عامل و برنامه های کاربردی ۲ساختمان داده و برنامه نویسی کامپیوتر ۳سیستم طبقه بندی بیماریها۴سیستم اطلاعات سلامت و کیفیت داده ۵ساختار نظام سلامت در ایران ۶سیستم شبکه وامنیت آن۷سلامت در بحران و مدیریت اطلاعات آن

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

ارسالی تک پر :

سند; سپرده; سرمایه; سود; سهام; سرقفلی; سفته; هفت سین بچه های حسابداریه!

پیشاپیش سال جدید بدون زیانمبــــــــارک
اینم
۷ سین بچه های حسابداری
جامون خالی بود خداییییییش….

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

ارسالی مریم :

ساختمان/سیمان/سنگ/ سایت/سقف کاذب/سکشن/سایه روشن

هفت سینم فقط معماریش!! نوروز همه بچه های باصفای معماری مبارک: -)

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

ارسالی فاطمه :

هفت سین شیمی

سزیم

سدیم

سلنیم

سولفور

سیلیسیم

سرب

سریم

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

ارسالی مطهره :

سیناپس
سایکوتیک
سازش
ساخته پنداری
سیبرنتیک
سمپاتیک
سیستم عصبی

هفت سین فقط بچه های گل و دوست داشتنی روانشناسی

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

ارسالی فاطی جون :

ساختارشکنی، سبک زندگی، ستیزه جویی، سرد مزاجی، سلامت روانی، سنخ بدنی، سوگیری اینم هفت سین بچه های روانشناسی

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

ارسالی فریبا :

اینم بچه های اقتصاد
سوبسید
سیاست های انبساطی
سود و زیان
سهمیه بندی
سطح قیمت ها
سیری و اشباع
سرمایه
سایت باحالی هستش

اس ام اس پیامک متن تبریک عید نوروز ۹۳

ارسالی راضیه :

سن سیمون
سوسیالیسم
سندیکالیسم
سوسیو ماتریس
سوگیری مصاحبه گر
سنت گرایی
سرف
اینم از هفت سین جامعه شناسانِ گل و دوست داشتنی
عید همه طبقات اجتماعی به خصوص متوسط به پایینی هاش مبارک

در این مطلب ، هفت سین رشته های تحصیلی مختلف رو براتون آماده کردم ;)

شما هم اگه هفت سین خاص رشتتون رو دارید برامون بفرستید :)

سفال
سیمان
سقف کاذب
سنگ
سایت پلان
سکشن
ستون
هفت سین فقط عمرانیش
پیشاپیش نوروز بر بچه های عمران مبارک
.


.

.
.
سیم خاردار
سیمینوف
سنگر
سر نیزه
سان
سلسله مراتب
سپاس جناب‏!‏
اینم از هفت سین سربازها
پیشاپیش نوروز بر همه سربازان مبارک
.
.

.
.
smiling =خندان
soft heart = خوش قلبی
seemly = شایسته
stunning = بسیار خوب
so lovely = بسیار دوست داشتنی
sonsy = خوشبخت
successful = موفقیت آمیز
اینم هفت سین بچه های مترجمی زبان، سال نو مبارک!
.
.


.
.
سفته
سوء قصد
سرقت
سوگند
سیاست
سند
سبب اقوا از مباشر‏‏
اینم
هفت سین حقوقی ها ،سال نو پیشاپیش مبارک
.
.

.
.
سی
سی پلاس پلاس
سی شارپ
ساختمان داده
ساختمان گسسته
سیستم عامل
سیستم های خبره
اینم هفت سین برو بچ کامپیوتری … عید نوروز همه مهندسای عزیز مبارک
.
.


.
.
سرمایه گذاری
سیمپلکس
سطوح مدیریت
سازمان
سلسله مراتب
سوبسید
سیستم مدیریت
اینم از هفت سین بچه های مدیریت
عید همگی مبارک
.
.


.
.
سوسک
ساس
سوسمار
سگ
سار
سمندر
سن.
این هم یه هفت سین حیونی
سال اسب مبارک
.
.


.
.
سیلندر
سوپاپ
سلونوئید
سیکل استرلینگ
سنسور
سوپر شارژ
سرسیلندر
اینم از هفت سین بچه های بامعرفت مکانیک
عیدتون مبارک !! 

منبع:http://3ali3.com

پیامک سال نو

.

.

وقتی دوستت دارم که فک کنی من آخرین دختر دنیام ، وقتی دوست دارم که واقعا دوستم داشته باشی ، وقتی دوست دارم که راست بگی ، وقتی که میبوسیم واقعا حس کنی که باهام خوبی!!

از امسال تا هر سال دوستت دارم سال نو مبارک!!

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

چه زیباست درس آموختن از طبیعت و بهاری شدن. با تمنای استجابت دعای حول حالنا الی احسن الحال، پیشاپیش بهارتان قرین شادی و آرامش.

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

.

پروردگارا دراین روزهای پایانی ِ سال ِ92 ، ، به خواب ِ همه بندگانت آرامش ، به بیداریشان آسایش ، به زندگیشان نشاط ، به عشقشان ثبات ... ، به عهدو مهرشان وفا ، به عمرشان عزت ، به رزقشان برکت . و به وجودشان صحت ، عطا بفرما.

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

.

یه بیماری هم هست که عیدها میاد سراغ آدم, فامیل گریزی!!!

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

.

خدایا ! تمامی آنچه برای سال جدید از تو میخواهم ، یک حساب بانکی چاق و چله است و یک هیکل باریک، لطفا اینارو مثل سال قبل با هم اشتباه نگیر!!!

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

.

آسمان غرق خیال است کجایی آقا؟ آخرین جمعه سال است کجایی آقا؟ یک نفر عاشق اگر بود زمین می فهمید عاشقی بی تو محال است کجایی آقا؟ اللهم عجل لولیک الفرج

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

.

ستاره بختتان بالا سپیده صبحتان تابناک سایه عمرتان بلند ساز زندگیتان کوک سرزمین دلتان سبز سال جدید مبارک

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

.

عید حقیقی را کسانی درک میکنند که با یک چشم بر گذشته بگریند و با چشم دیگر به آینده لبخند بزنند . . .

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

.

چه عجیب است رسم روزگار تویی که بهترین بهار را برایم رقم زدی امسال با رفتنت بد ترین نوروز را تجربه میکنم امید وارم شیرینی لحظهایت به اندازه تلخی لحظها هایم زیاد باشد

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

.

از همین روزنه گشوده به درود به "پرستو" به گل به سبزه درود، میرسد از ره بهاری که تا چند روز به ساز سرود، نوروز مبارک

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

.

اسفند ماه هر سال مردانی دلیر از سرزمین پارس به پا خواهند خواست تا بار دیگر از پنجره ها آویزان شده و شیشه ها را پاک کنند !

.

.

اس ام اس تبریک عید نوروز

.

.

><((((:-)

><((((:-)

><((((:-)

یادت باشه من اولین کسی ام که برات ماهی عید میفرستم بزارش تو دریای دلت تاعید زنده بمونه

سال نو مبارک

 

سلام  ما نویسندگان وبلاگ و تمامی همکاران و دوستان به شما تبریک میگیم سال نو  

بر تمامی دوستان سال نو همگی مبارک!!!!!!!!!!!!!!!! 

سال خوبی داشته باشین!!!!!!!!!!!!!!!! 

 

همگی مشغول شمردن پول باشین!!!!!!!!!!!!!!!! 

 

همه سلامتی کامل داشته باشن!!!!!!!!!!!!!!! 

همیشه خندان!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

سال بدون مشروطی برای همه دانشجویان!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

سال پر از قبولی داخل کنکور!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

سالی پر از هر چی که خواستین!!!!!!!!!!!!!!!!! 

سالی که اصلات سراشیبی نداشته باشه همیشه شرازیری باشه تا سرعتتون بالا بره!!!!!!!!!!!!!!!!!  

همه کیف کنید داره سال جدید میاد مارا هم دعا کنید!!!!!!!!!!!!!! 

نظر هم بدین!!!!!!!!!!!!!!!

خبر فورییییییییییییییییی

این یک خبر فوق فوری است یرای خواندن به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب ...

منظرین نمونه سوال

راستی تا جمعه براتون کلی نمونه سوال و تحقیق آپلود می کنیم پس منتظر باشین !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

نمونه سوال معادلات دینفرنسیل

دانلود فایل نمونه سوال با پاسخنامه: 

دانلود

نیم سال دوم 91-92 دانلود

نیم سال اول91-92 دانلود ، پاسخنامه دانلود

نیم سال اول 90-91 دانلود ، پاسخنامه

نیم سال دوم 90-91 دانلود ، پاسخنامه

بسم الله

انواع بسم الله الرحمن الرحیم گذاشتم داخل فایل 

دانلود کنید 

دانلود

جداسازی ناخالصی از اجسام جامد

تصعید:

      روش تصعید را می توان به جای تبلور برای تخلیص بعضی از جامدات به کار برد. در این روش از  اختلاف فشار بخار اجسام جامد استفاده می شود و این عمل از جهتی به تقطیر ساده شباهت دارد. نمونه ناخالص در درجه حرارتی پایین تر از نقطه ذوب آن گرم می شود و مستقیما از حالت جامد به صورت بخار در می آید و بعد بخار حاصل فورا در سطح سردی به حالت جامد متراکم می شود (متبلور می شود). این دو مرحله بدون مداخله حالت مایع صورت می گیرد.

دستگاههای تصعید دو خصلت مشترک دارند:

١) محفظه ای که می توان آنرا با اتصال به یک پمپ خلأ تخلیه کرد (نمونه ناخالص را در انتهای این محفظه می گذارند)

٢)  قسمت برآمده انگشت مانندی که در مرکز این محفظه است و می توان آنرا سرد کرد و سطحی فراهم کرد که بلورهای تصعید شده در روی آن بنشینند. قسمت سرد در شکلسمت چپ با جریان آب و در شکل سمت راست با محیطی مانند یخ خشک در استون یا آب - یخ  خنک می شود.

     برای این که در این روش تخلیص به خوبی صورت گیرد باید دو اصل رعایت شود:

١) جسم باید فشار بخار نسبتا زیادی داشته باشد

٢) فشار بخار ناخالصیها باید اختلاف زیادی با فشار بخار جسم اصلی داشته باشد (فشار کمتر بهتر است).

      چنانچه اصل اول صادق نباشد معمولا زمان لازم برای عبور مقدار قابل ملاحظه ای از جسم از مراحل تبخیر- تبلور طولانی می شود و این روش عملی نخواهد بود. در این صورت باید از روش تبلور مجدد یا کروماتوگرافی استفاده کرد.

      نحوه این تخلیص را می توان به صورت زیر به سادگی توصیف کرد. جسم جامد ناخالص را تا درجه حرارت معینی گرم می کنند. این درجه از درجه سطحی که باید جسم خالص روی آن متراکم شود (قسمت سرد) بیشتر است ولی از نقطه ذوب جسم کمتر است. جسم به وسیله فاز بخار به سطح سرد منتقل می شود زیرا فشار بخار و ناپایداری ترمودینامیکی آن مستقیما با درجه حرارت تغییر می کند.

     بلور هایی که در سطح سرد تشکیل می شوند بسیار خالص هستند زیرا مولکول ناخالصی معمولا در ساختمان بلوری که در حال تشکیل است داخل نمی شود و بنابر این در سطح سرد متراکم نمی شود. چنانچه فشار بخار ناخالصی با فشار بخار جسم مورد نظر مشابه باشد، روش تصعید برای خالص سازی مناسب نخواهد بود زیرا بلورهای هر دو جسم در سطح سرد تشکیل می شوند.

      تعداد بسیار کمی از ترکیبات آلی برای تصعید در فشار جو فشار بخار مناسبی دارند. معمولا باید فشار خارجی کاهش یابد (خلأ) تا سرعت تبخیر جسم افزایش پیدا کند. این عمل به تقطیر در خلأ که برای اجسام مایع دیرجوش به کار می رود شباهت دارد.

     به طور کلی روش تصعید اختصاص به موادی دارد که تقریبا قطبی نیستند و ساختمان نسبتا متقارنی دارند. در چنین شرایطی نیروی بین بلورها کمتر است و فشار بخار زیادتر است. شدت نیروی جاذبه ای که بین مولکولهای جسم جامد وجود دارد سهولت گریز مولکولها را از فاز جامد به فاز بخار تعیین می کند. مهمترین نیروی جاذبه نیرویی است که ماهیت الکترواستاتیکی داشته باشد. در ساختمانهای متقارن دانسیته الکترونی نسبتا به طور متقارن پخش شده و از این رو همان دو قطبی آنها کوچکتر از ساختمانهایی است که تقارن کمتری دارند و پخش الکترونی آنها قطبی تر است. ممان دوقطبی کوچک دلالت بر فشار بخار زیاد می کند. نیروی واندروالس نیز اهمیت دارد ولی معمولا اهمیت آن از نیروی جاذبه الکترواستاتیکی کمتر است. به طور کلی، مقدار نیروی واندروالس با افزایش وزن مولکولی زیاد می شود و بنابر این مولکولهای بزرگ حتی اگر متقارن باشند برای این تخلیص چندان مناسب نیستند.

شرح آزمایش

وسایل مورد نیاز:

  قیف آزمایشگاهی، بوته چینی، پنبه، گرمکن برقی، گیره و پایه.

ابتدا مقدار ١ گرم از ماده مورد آزمایش را در بوته چینی می ریزیم سپس سر قیف را بوسیله پنبه مسدود می کنیم. بوته چینی را روی گرمکن قرار داده قیف را بصورت وارونه روی بوته چینی قرار داده و سپس آنرا به پایه متصل می کنیم. حال گرمکن را روشن کرده روی درجه حرارت ملایمی تنظیم می کنیم.

       صبر می کنیم تا جسم ناخالص به طور کامل از حالت جامد مستقیماً و بدون گذشتن از حالت مایع به گاز تبدیل شود.(به این عمل، عمل تصعید می گویند.) سپس گرمکن را خاموش می کنیم.

      این بخارات به جداره ی سرد قیف آزمایشگاهی برخورد کرده و تشکیل بلورهای سوزنی شکلی را می دهد.            

       دقت می کنیم که در هنگام تشکیل این بلورها قیف آزمایشگاهی را برنداریم، چون این بخارات بسیار سمی هستند و هنوز بلورها به طور کامل شکل نگرفته اند.

      پس از چند دقیقه قیف آزمایشگاهی را از روی شیشه ساعت و کاغذ صافی برداشته و می توانیم بلورهای سوزنی شکلی که به جداره ی داخلی قیف آزمایشگاهی چسبیده را مشاهده کنیم. این بلورها خالص می باشند. بلورها را وزن کرده و بازده آزمایش را محاسبه می کنیم.

     ناخالصی آن نیز به رنگ نارنجی متمایل به قهوه ای روشن بر روی بوته چینی به جا مانده است. بعد از پایان آزمایش، وسایل استفاده شده مانند بوته چینی و قیف آزمایشگاهی که آلوده می باشند را با آب و مایع ظرف شویی تمیز می شوییم.

 

نتیجه گیری

       ازاین آزمایش نتیجه می گیریم که بلورهای بدست آمده  درخالص سازی به روش تصعید به دلیل نبود دقت کار در آزمایشگاه ، را نمی توان به طور دقیق وزن کرد.

      اما می توان از آنها برای بدست آوردن دمای ذوب و جوش بنزوئیک اسید استفاده کرد.

محاسبات

مقدار جسم خالص بدست آمده در این آزمایش برابر با ١٦/٠ گرم شد. با قرار دادن این مقدار در فرمول زیر بازده آزمایش را محاسبه می کنیم.

(100)(جرم ماده ناخالص/جرم ماده خالص)

بازده آزمایش برابر با %١٦

تصعید

هدف آزمایش: تشکیل بلوربنزوئیک اسید به روش تصعید

وسایل آزمایش:

 استانیلید اسید بنزوئیک ، هم‌زن، شعله، کبریت، اسپاتول، گیره،لوله‌ی آزمایش

تئوری:
تبلور: یکی از مهم‌ترین روش‌های خالص سازی اجسام جامد تبلور می‌باشد که این عمل بر دو طریق انجام می‌شود:

   ذوب کردن کریستال‌ها،حل کردن در حلال

در هر روش بعد از جدا نمودن ناخالصی‌ها به محلول فرصت تشکیل رسوب و خنک شدن می‌دهیم.
شرایط حلال مناسب:

حلال با جسمی که می‌خواهد خالص نمایید نباید با هم واکنش داده و محصول جدید تشکیل دهد.

جسمی که می‌خواهیم خالص‌سازی کنیم باید به طور قابل ملاحظه‌‌ای در حلال گرم حل شود و در حلال سرد حل نشود.

حلال نباید خیلی فرار یا کم فرار باشد که در حالت دوم مشکل خشک کردن داریم.

 نقطه‌ی ذوب و جوش جسم خالص و حلال باید تقریبا نزدیک به هم باشند.(اختلاف 1-2درجه)

معرفی جامد‌ها در آزمایش
اسید بنزوئیک
بنزوئیک اسید، (C۷H۶O۲ (C۶H۵COOH، یک ترکیب بلوری بی‌رنگ (سفید دیده می‌شود) است. بنزوئیک اسید ساده‌ترین کربوکسیلیک اسید آروماتیک نیز می‌باشد.
این ماده یک اسید ضعیف محسوب می‌شود. از نمک‌های آن به عنوان نگهدارنده‌های غذایی استفاده می‌شود، همچنین در ساخت بسیاری از ترکیبات آلی دیگر از بنزوئیک اسید استفاده می‌گردد.
بنزوئیک اسید در قرن شانزدهم میلادی کشف شد. اولین بار شخصی به نام Nostradamus از تقطیر خشک ماده‌ای سنتی به نام gum benzoin بدست آورد.
در سال ۱۸۷۵ شخصی به نام Salkowski نیز پی به خواص ضد قارچ بنزوئیک اسید برد.
تنها تولیدکننده اسیدبنزوئیک در ایران، شرکت صنایع شیمیایی و سلولزی نگار آذر بوده که در سه حالت پودر، پرک و مایع محصولات خود را با بهترین کیفیت (خلوص بالای 99/99% طبق گواهی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تهران)به بازار عرضه می نماید.
بنزوئیک اسید و نمک‌هایش به عنوان نگهدارندهٔ غذا مصرف دارند که به نام‌های E212، E211، E210 و E213 شناخته می‌شوند. هر کدام از این نمک‌ها از واکنش مستقیم یا واکنش با نمک‌های سدیم، پتاسیم یا کلسیم تهیه می‌شوند.
در اصل بنزوئیک‌اسید از رشد قارچ‌ها، مخمرها و بعضی باکتریها جلوگیری می‌کند. نحوهٔ اثر بنزوئیک اسید اینگونه‌است که در ابتدا بنزوئیک اسید جذب سلول می‌شود، اگر pH درون سلولی به ۵ یا کمتر تغییر کند، تخمیر ناهوازی گلوکز از طریق Phosphofructokinase به میزان ۹۵٪ کاهش می‌یابد و این خود باعث نابودی آنها می‌شود. مقدار معمول استفاده از بنزوئیک اسید و نمک‌هایش به عنوان نگه دارنده بین ٪۰٫۰۵-٪۰٫۱ می‌باشد. البته در بعضی غذاها باید از سطوح بالاتری از بنزوئیک اسید استفاده شود که مقادیر ماکسیمم آن در قوانین بین المللی غذا موجود است.
البته نگرانی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه بنزوئیک اسید با آسکوربیک اسید (ویتامین C) موجود در نوشابه‌ها واکنش داده و مقادیر بسیار کم (ولی در دراز مدت خطرناک) بنزن تولید می‌شود.
همچنین اسید بنزوئیک جزئی از پماد Whitfield است که برای درمان بیماری‌های قارچی پوست و مو استفاده می‌شود. از خطرات اسید بنزوئیک می‌توان به محرک پوست و چشم بودن آن اشاره داشت. بنابراین از تماس این ماده با چشم و پوست خودداری کنید.
استانیلید
استانیلید (به انگلیسی: Acetanilide) با فرمول شیمیاییC6H5NHCOCH3 یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن ۱۳۵٫۱۷ g/mol می‌باشد.
نفتالین
نفتالین که به نام‌های «آلبوکربن»، «کافورقیر»، «قیرسفید» یا «نفتالن» نیز گفته می‌شود؛ یک هیدروکربن آروماتیک است که به نمای گلوله‌های کوچک به بازار می‌آیند و حالت جامد و رنگ سفیدی دارد. نفتالین به تندی فرازش(تصعید) می‌یابد و بخاری بسیار آتش‌زا دارد. مولکول نفتالین از دو حلقهٔ جوش خوردهٔ بنزن ساخته شده است. که آن از زغال سنگ به دست می‌آید و به فتالیک انیدرید برای ساخت پلاستیکها، رنگ‌ها و حل‌کننده‌ها به کار می‌رود. نفتالین برای گندزدایی و حشره کشی(بیشتر حل شده در متانول) کاربرد فراوانی دارد. نفتالین را برای جلوگیری از بید زدن فرش و پارچه‌های پشمی نیز به کار می‌برند.
تاریخچه
سال ۱۸۱۹ و ۱۸۲۰، دست کم دو شیمیدان مادهٔ جامد سفیدی با بوی زننده گزارش کردند که از تقطیر زغال سنگ به دست می‌آید. سال ۱۸۲۱، جان کید(John Kidd) بسیاری از ویژگی‌های این ماده‌ها و روش‌های فرآوری آن‌ها را پیدا کرد و نام نفتالین را برای این ماده پیشنهاد کرد(چون این ماده از گونه‌ای نفتا -که نام گسترده‌ای که برای آمیخته‌ای از هیدروکربن‌های فرار و آتش‌گیر که زغال سنگ را نیز دربرمی‌گیرند؛ می‌شود.- به دست آمده بود.) در ادامه فرمول شیمیایی آن توسط مایکل فارادی (Michael Faraday) در سال 1826 کشف شد... ساختار مولکول آن نیز در سال 1866 توسط امیل ارلنمایر (Emil Erlenmeyer) کشف و سه سال بعد توسط کارل گریب (Carl Gräbe) تایید شد.
معرفی حلال‌ها در انجام این آزمایش:
استون
اَسِتون یک مادهٔ شیمیایی و یکی از لکه‌برها است. این ماده فرار و به شدت آتش‌گیر است و مصرف بسیار زیادی در صنعت به عنوان حلال دارد. یکی از ساده‌ترین روش‌های ساخت این ماده تقطیر استات کلسیم است.
استون با نام‌های دیگری هم‌چون «دی متیل کتون» و «بتا-کتوپروپان» نیز خوانده می‌شود که فرمول شیمیایی آن CH3COCH3 است.

اتانول
اتانول یا الکل اتیلیک یا اتیل الکل یا الکل میوه با فرمول C2H5OH ترکیب شیمیائی با بوی خاص و آتش‌گیری است که در نوشیدنی‌های الکلی وجود دارد. این الکل همان ماده‌ای است که خاصیت مست کنندگی دارد و در نوشیدنی‌های الکلی با درصدهای مختلف پیدا می‌شود. علاوه بر این در صنایع مختلف کاربرد فراوان دارند. این کاربردها در عطرها و ادکلن‌ها و همچنین در وانیل و همچنین به عنوان سوخت در برخی ماشین‌های جدید می‌باشد. برای استفاده از این الکل در صنایع عطر سازی استفاده می‌کنند.
مخمر آبجو، قارچی است که با جوانه‌زدن تکثیر می‌شود، اگر این قارچ در مجاور یک ماده قندی تخمیر شود، موادی از خود خارج می‌کند که خاصیت آنزیمی داشته و موجب دگرگونی قند می‌شود. در بین قندها، گلوکز به فرمول C6H12O6 است که در انگور وجود دارد که پس از تخمیر باعث ایجاد الکل می‌شود.
تاریخچه
اتانول برای انسان از دوران باستان شناخته شده بود، زیرا این ماده، جزء اصلی مشروبات الکلی است. جداسازی آن بصورت اتانول نسبتا خالص احتمالا اولین بار توسط "جابر بن حیان" که صنعت تقطیر را گسترش داد، انجام شده است. البته بیشتر گمان می‌رود که اتانول خالص توسط "محمد زکریای رازی" دانشمند ایرانی تولید شده باشد.
اتانول به‌ دلیل نقطه ذوب پائین در صنعت ضدیخ‌سازی استفاده می‌شود. حلال بسیار خوبی است و در صنعت عطرسازی، رنگ‌سازی و … استفاده می‌شود. محلول ٪۸۵ ۷۰ آن بعنوان محلول ضدعفونی‌کننده کاربرد دارد. اتانول با تغییر دادن پروتئین و حل کردن چربی، میکروارگانیسم‌های آن‌ها را از بین می‌برد. البته این عمل فقط در برابر باکتری‌ها و ویروسها و قارچها موثر است، ولی در مقابل هاگ باکتری‌ها تاثیری ندارد. اتانول همچنین در صنایع مشروبات الکلی به میزان گسترده ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.
فواید استفاده از الکل در حد عادی (رنگ سبز در سمت راست تصویر و همچنین زیر تصویر) و مضرات استفاده بیش از حد
مصرف بیش از حد مشروبات الکلی، به دلیل وجود اتانول در ترکیب آن‌ها باعث ایجاد عوارض بسیاری در سلامتی انسان می‌شود که عبارتند از :
عوارض حاد: تهوع، استفراغ، افسردگی، تنگی نفس.
عوارض مزمن: اعتیاد به الکل (الکسیم)، سایروز کبدی، تاثیر در سلسله اعصاب مرکزی، تاثیر در حافظه در بلند مدت.
آب
آب مایه حیات و فراوان‌ترین ماده مرکب بر روی سطح کره زمین و بستر اولیه حیات به شکلی که امروزه می‌شناسیم. بیش از ۷۵٪ جرم یک انسان از آب تشکیل شده‌است و نیز بیش از ۷۰٪ سطح کره زمین را آب پوشانده است (نزدیک به ۳۶۰ میلیون از ۵۱۰ میلیون کیلومتر مربع) با وجود این حجم عظیم آب تنها 2 درصد از آب‌های کره زمین شیرین و قابل شرب است و باقی آن به علت محلول بودن انواع نمک‌ها خصوصاً نمک طعام غیر قابل استفاده است. از همین 2٪ آب شیرین بیش از 90% به صورت منجمد در دو قطب زمین و دور از دسترس بشر واقع شده‌است. فرمول شیمیایی آب H2O است.

منبع:www.google.com
شرح آزمایش:

 اول شیشه ساعت را بر روی کاغذ صافی می گذاریم و به اندازه و شکل ان کاغذ صافی را قیچی می کنیم.سپس در ظرف بنزوئیک اسید را باز کرده و به وسیله ی اسپاتول، به مقدار نصف اسپاتول بنزوئیک اسید ناخالص برداشته و بر روی شیشه ساعت (پیرکس) می ریزیم. کاغذ صافی را در دو جهت مخالف آن را تا می زنیم ودر وسط آن با مداد فشاری چند سوراخ ریز در وسط آن ایجاد می کنیم.

کاغذ صافی را طوری روی شیشه ساعت قرار می دهیم که سوراخهای کاغذ صافی دقیقا بالا بنزوئیک اسید باشد که بر روی شیشه ساعت ریخته ایم.

یک سر قیف آزمایشگاهی را با پنبه مسدود می کنیم و آن را به صورت وارون بر روی کاغذ صافی که بر روی شیشه ی ساعت قرار دارد می گذاریمو بالای آن تراز باشد.

آنگاه همه ی آنها را بر روی سه پایه قرار می دهیم و سپس شعله را روشن می کنیم و در زیر سه پایه قرار می دهیم.

صبر می کنیم تا بنزوئیک اسید ناخالص به طور کامل از حالت جامد مستقیماً و بدون گذشتن از حالت مایع به گاز تبدیل شودسپس شعله را خاموش می کنیم.

این بخارات بنزوئیک اسید به جداره ی سرد قیف آزمایشگاهی برخوردمی کنند و تشکیل بلورهای سوزنی شکلی را می دهند.

تقطیر

تقطیر اغلب یکی از بهترین روش های خالص سازی برای مایعات است . در این عمل مایع را به کمک حرارت تبخیر می کنند و بخار مربوط را در ظرف جداگانه ای متراکم می کنند و محصول تقطیر را به دست می آورند.

هنگامی که  ناخالصی غیر فراری به مایع اضافه شود فشار بخار مایع تنزل پیدا می کند. علت این عمل این است که وجود جزء غیر فرار بر تبخیر مولکول های فراری که در سطح مایع بوده تاثیر گذاشته و قابلیت تبخیر مایع (فشار بخار مایع ) کم می شود. بنابراین باید درجه حرارت را بالا برد تا فشار بخار محلول در سطح محلول به فشار اتمسفر برسد. به عبارت دیگر نقطه جوش یک محلول حاوی جسم غیر فرار همواره از نقطه جوش حلال خالص بالا تر بوده و این صعود نقطه جوش با غلظت ماده حل شده متناسب است.

تقطیر دارای انواع گوناگونی می باشد:

۱ . تقطیر ساده :

این روش برای خالص سازی مایعاتی بکار می رود که ناخالصی موجود در آنها غیر فرار باشد.

وجود ناخالصی های غیرفرّار در مایع سبب کاهش فشار بخارآن می شود، زیرا وجود جزء غیر فرار به مقدار زیاد، غلظت جزء اصلی فرّار را پایین می آورد و قابلیت تبخیر مایع کم می شود، اماپس از تقطیر در باقیمانده ی تقطیر باقی می ماند و مایع به صورت خالص تقطیر می شود.

به طورکلی، بخاراتی که در سطح مایع است بیشتر از جسم فرّار تشکیل شده است و کمتر از جسم غیر فرّار است. ( قانون رائولت و دالتون )              

چنانچه مخلوطی از دو یا چند مایع داشته باشیم و دمای جوش آن ها به حد کافی با هم تفاوت داشته باشد، جدا کردن آن ها از طریق تقطیر ساده امکان پذیراست. ابتدا مایعی که نقطه ی جوش کمتری دارد تقطیر می شود و سپس اجزاء دیگر مخلوط، به تناسب افزایش دمای جوششان تقطیر می شوند و بدین ترتیب می توان آن ها را از یک دیگر جدا نمود. می توان گفت اختلاف نقطه ی جوش باید بیش از ٨٠ درجه سانتیگراد باشد.

برای تقطیر ساده، بالن تقطیر، مُبرد، رابط، دماسنج، و بالن دریافت کننده لازم است. نحوه آماده کردن دستگاه مطابق شکل زیر است در تقطیر یک مایع خالص، درجه حرارت دهانه ی خروجی رابط با درجه حرارت مایع جوشان بالن تقطیر، چنانچه بالن زیاده ازحد گرم نشود، یکسان است. چنانچه فقط اندازه گیری دمای جوش، مورد نظر باشد، می توان بدون مُبرد مقدار دمای جوش را تعیین کرد.

۲ . تقطیر جزء به جزء :

اگر مخلوطی از دو یا چند مایع داشته باشیم یعنی اینکه در مخلوط ناخالصی فرار وجود داشته باشد برای جداسازی آنها از تقطیر جزء به جزء استفاده می شود.

ستونهای تقطیر جز به جز انواع متعددی دارند و در تمام آنها یک مسیر عمودی برای انتقال بخار از ظرف تبخیر به مبرد وجود دارد . در یک ستون تقطیر در شرایط ایده آل بین فاز های مایع و بخار در سراسر ستون تعادل برقرار می شود و فاز بخار بالایی تقریبا به طور کامل از جزء فرارتر تشکیل می شود و فاز مایع پایینی نسبت به جزئی که فراریت کمتری دارد غنی تر می شود.می توان با یک ستون طویل ترکیب هایی را که اختلاف کمی در نقطه جوش دارند به طور رضایت بخشی از هم جداسازی نمود.معمولی ترین راه ایجاد تماس لازم بین فازهای بخار و مایع این است که ستون با مقداری ماده بی اثر مانند شیشه یا سرامیک یا تکه های فلزی پر شود که سطح تماس وسیعی را فراهم می کنند. حفظ افت مناسبی از درجه حرارت در ستون شرط بسیار مهمی برای یک تقطیر جز به جز خوب است. در حالت مطلوب درجه حرارت پایین ستون برابر نقطه جوش جز غیر فرار است . این درجه حرارت دائما در طول ستون کم می شود تا در دهانه خروجی به نقطه جوش جز فرار برسد.چنانچه ظرف به شدت گرم شود و بخار با سرعت بسیار زیادی حرکت کند تقریبا تمام ستون بطور یکنواخت گرم می شود و تفکیکی صورت نمی گیرد.

تقطیر در خلاء (تحت فشار کاهش یافته):

اگر یک ترکیب در حلالی حل شده باشد که به گرما حساس بوده و در دمای بالا تجزیه گردد با کاهش فشار , نقطه جوش حلال را کاهش می دهیم تا از تجزیه شدن ترکیب مورد نظر جلوگیری نمائیم.

تقطیر با بخار آب :

همان تقطیر ساده است با این تفاوت که هنگام تقطیر بخار آب را وارد دستگاه تقطیر می کنند. بخار آب باعث می شود که فشار بخار تغییر کند (فشار بخار کاذب ایجاد شود) بخار آب می تواند ترکیباتی که معمولا در آب حل نمی شودرا در خود حل کند مثلا روغن های خوراکی که از آفتابگردان یا سویا گرفته می شوند دارای بو هستند (بعلت ترکیبات آلی موجود در آنها) لذا از سوراخ های ته مخزن بخار آب وارد آن می کنند, حباب های حاوی بخار آب ناخالصی های موجود در روغن را در هنگام عبور از ترکیب حل می کنند و از سطح روغن خارج می شوند.همچنین ترکیبات آلی دیگری که دمای جوش آنها از دمای جوش آب کمتر است توسط بخار آب گرم شده و به بخار تبدیل می شوند و به طرف بالا حرکت می کنند و از سیستم خارج می شوند

شرح آزمایش (تقطیر ساده):

ابتدا بالونی را به یک گیره می بندیم و مخلوطی را که می خواهیم تقطیر (خالص سازی ) داخل بالون می ریزیم و دو عدد سنگ جوش داخل آن می اندازیم. یک سه راهی را که دهانه های آن به مقدار بسیار کمی چرب شده است به دهانه بالون متصل کرده و یک طرف آن را به مبرد (کندانسور) متصل می کنیم و مبرد را به گیره دیگری وصل می نماییم. به دهانه دیگر سه راهی یک ترمومتر متصل کرده یا با درپوش چوب پنبه ای مسدود می نماییم. در صورت استفاده از ترمومتر مخزن آن باید روبروی شاخه جانبی قرار گیرد.لوله پایین  مبرد را با شلنگ به ورودی آب و قسمت بالا را به خروجی آب متصل می کنیم. به طوری که هیچ گونه نشتی آب وجود نداشته باشد. شلنگ مورد استفاده بایستی نرم باشد و هنگام اتصال از فشار آوردن بیش از اندازه به مبرد اجتناب شود چون سبب شکستن آن می گردد. آب سرد باعث تبدیل بخار به مایع (میعان) می گردد شیر آب باید به آهستگی باز شود تا از جدا شدن شلنگ ها از مبرد جلوگیری شود. به هنگام عمل تقطیر نیز جریان بسیار کمی از آب کفایت می کند. برای جمع آوری مایع  تقطیر شده یک ارلن در محل خروجی مبرد قرار می دهیم با حرارت دادن بالون , مایع خالص از دهانه مبرد خارج می گردد که در این لحظه می توان دما را ثبت نمود که همان نقطه جوش است . در تمام مدت تقطیر مایع دما ثابت باقی می ماند. وقتی که حجم محلول موجود در بالن به حدود ۵ میلی لیتر رسید را متوقف می کنیم.

مزیتی که در تعیین نقطه جوش به روش تقطیر وجود دارد این است که اگر ناخالصی غیر فرار در مخلوط وجود داشته باشد تأثیر آنچنانی بر روی نقطه جوش نخواهد داشت . چون بخار ترکیب بالا آمده است و در حالت جوش این بخارات با مایع مورد نظر در حال تعادل می باشند لذا وقتی دمای بخار خوانده می شود همان دمای جوش مایع است

سنتز استانیلید از آنیلین و استیک آنیدرید

هدف از ازمایش

سنتز استانیلید از آنیلین و استیک آنیدرید

نام آیوپاک: N-(4-nitrophenyl)acetamide

وسایل ازمایش

انیلین. اسید کلریک. اب مقطر. زغال فعال. استات سدیم ..اسید انیدریک .اسید استیک .لوله ازمایش. بشر. کاغذ صافی .ارلن.قیف.چراغ بنزن.هیتر. .بن ماریبیبت و بووار. قیف بوخنر. حمام یخ .همزن شیشه ای

شرح کار

استانیلید یا فنیل استامید نرمال یا استانیلین نرمال یک ماده ورقه ای (پرکی شکل) سفید یا کرم رنگ می باشد. این ماده در انواع بی رنگ، کریستالی براق نیز موجود است. از این ماده به عنوان تب بر و ضد درد استفاده می گردد. همچنین استانیلید به عنوان یک ماده میانی در ساخت رنگینه ها نقش حیاتی ایفا می کند.

استانیلید

 استانیلید یا فنیل استامید نرمال یا استانیلین نرمال یک ماده ورقه ای (پرکی شکل) سفید یا کرم رنگ می باشد. این ماده در انواع بی رنگ، کریستالی براق نیز موجود است. از این ماده به عنوان تب بر و ضد درد استفاده می گردد. همچنین استانیلید به عنوان یک ماده میانی در ساخت رنگینه ها  نقش حیاتی ایفا می کند.

مشخصات و مکانیزم ساخت نیترواستانیلید

استانیلید می باشد که در آن گروه هی بر روی حلقه ی آروماتیکی وجود دارد. حال چنانچه بخواهیم یک گروه دیگر بر روی حلقه قرار دهیم، این گروه می تواند موقعیتهای ارتو، متا و پارا را اشغال نماید. یعنی گروه جدید همسایه ی گروه قبلی باشد (ارتو) و یا یک کربن از آن فاصله داشته باشد(متا) و یا دو کربن فاصله داشته باشد و در دورترین فاصله ی ممکن قرار گیرد (پارا).استانیلید دارای نقطه ذوب 113 تا 115 درجه ی سانتیگراد و نقطه جوش 304 درجه ی سانتیگراد می باشد. ارتو و پارا نیترواستانیلید بوسیله ی واکنش استانیلید با مخلوطی از نیتریک اسید و سولفوریک اسید بدست می آید. زیرا گروه نخست گروه حجیمی است، فرم پارا که در آن دو گروه فوق و نیترو از هم فاصله ی بیشتری دارند، پایدارتر بوده و قسمت بیشتر محصول را به خود اختصاص می دهد. اما جدا کردن ایزومرهای پارا و ارتو از طریق تقطیر جز به جز ممکن است، زیرا ابن دو ترکیب در نقطه ی جوش متفاوت هستند.واکنش استانیلید با نیتریک اسید غلیظ سبب تولید پارانیترواستانیلید می شود. برای بالا بردن بازده می توان از نسبت 3 به 1 از سولفوریک اسید و نیتریک اسید استفاده نمود. چون این واکنش گرمازا است، باید افزایش استانیلید به اسید نیتریک غلیظ بسیار آهسته و همراه با سردکردن محیط واکنش صورت گیرد.

خصوصیات

1)استانیلید یک پودر سفید رنگ یا کرم رنگ یا به صورت ورقه ای می باشد.

2)وزن مولکولی آن برابر 16/135 می باشد.

3)وزن مخصوص استانیلید 21/1 می باشد.

4)نقطه ذوب آن 2/114 درجه سانتیگراد می باشد.

5)نقطه جوش استانیلید 8/303 درجه سانتیگراد می باشد.

6)در الکل، اتر و بنزن حلالیت دارد.

7)حلالیت آن در آب ناچیز است.

8) در دمای 545 درجه سانتی گراد اشتعال پذیر است.

این فرایند از 3 مرحله تشکیل شده ابتدا در یک بشر یا ارلن که قبلا ان را کر دادیم مقدار 5 سی سی انیلین که بسیار به نور حساس است و باعت تغییر رنگ در ان می شود ریختیم و 4.5 ملی لیتر اسید کلریک به ان اضافه کرده وبا 125 سی سی اب مقطر که قبلا ان را به جوش اورده بودم مخلوط کردم سبس محلول را به وسیله چراغ حرارت دادم تا محلول بجوشد سبس به ان مقدار 1 گرم زغال ریختم نکته اینکه زغال به محلول اضافه کردم برای خالص سازی بیشتر بود وقتی دیدیم رنگ محلول موجود قهوهای رنگ شد ان را از روی حرارت برداشتم و تکان دادم بعد با کاغذ صافی محلول را جداسازی کردم سبس در بشر دوم که کر داده بودم 7.5 گرم استات سدیم به اضافه ی 25 سی سی اب مقطر ریختم و مخلوط کردم تا حل شود  سبس محلول بشر اول را به محلول بشر دوم ریخته و مخلوط کردمبعد مقدار 6.5 ملی لیتر  اسید استیک به ان افزودم و در حمام یخ ان را به  ارامی سرد کردیم در صورتی که استانیلید رنگی باشد نشانه ناخالصی است. برای خالص سازی، آنرا در حداقل آب داغ تبلور مجدد نمائید.

 و دوباره ان را از کاغذ صافی گذراندیم . ومحلول سبز رنگ ان را از کف قهوه ای رنگش جدا کردیم.

تئوری آزمایش

این فرایند از 3 مرحله تشکیل شده ابتدا در یک بشر یا ارلن که قبلا ان را کر دادیم مقدار 5 سی سی انیلین که بسیار به نور حساس است و باعت تغییر رنگ در ان می شود ریختیم و 4.5 ملی لیتر اسید کلریک به ان اضافه کرده وبا 125 سی سی اب مقطر که قبلا ان را به جوش اورده بودم مخلوط کردم سبس محلول را به وسیله چراغ حرارت دادم تا محلول بجوشد سبس به ان مقدار 1 گرم زغال ریختم نکته اینکه زغال به محلول اضافه کردم برای خالص سازی بیشتر بود وقتی دیدیم رنگ محلول موجود قهوهای رنگ شد ان را از روی حرارت برداشتم و تکان دادم بعد با کاغذ صافی محلول را جداسازی کردم سبس در بشر دوم که کر داده بودم 7.5 گرم استات سدیم به اضافه ی 25 سی سی اب مقطر ریختم و مخلوط کردم تا حل شود  سبس محلول بشر اول را به محلول بشر دوم ریخته و مخلوط کردمبعد مقدار 6.5 ملی لیتر  اسید استیک به ان افزودم و در حمام یخ ان را به  ارامی سرد کردیم در صورتی که استانیلید رنگی باشد نشانه ناخالصی است. برای خالص سازی، آنرا در حداقل آب داغ تبلور مجدد نمائید.

 و دوباره ان را از کاغذ صافی گذراندیم . ومحلول سبز رنگ ان را از کف قهوه ای رنگش جدا کردیم.

آمین های استیل دار شده آروماتیک به عنوان مسکن درد اهمیت ویژه ای دارند و در زمره داروهایی که بدون نسخه پزشک خریداری و مورد استفاده قرار می گیرند. استانیلید ، فناستین و استامینوفن مسکن های ملایم و کاهش دهنده تب می باشند.استانیلید خالص سمی است و از راه پوست به بدن صدمه می زند. از استانیلید در تهیه داروها و رنگها و همچنین به عنوان تثبیت کننده به محلول آب اکسیژنه استفاده می شود.

استانیلید یا همانN –فنیل استامید دارای فرمول C6H5NHCOCH3 بوده و جزء دسته آمین های نوع دوم است. با وجود آنکه از این ماده در تهیه داروها استفاده می شود.مصرف زیاد یا طولانی استانیلید سبب بیماری خونی بنام مت هموگلوبینمیا می شود. در این بیماری ، اتم آهن مرکزی هموگلوبین از حالت آهن(II) به حالت آهن(III) تبدیل می شود و مت هموگلوبین می دهد. مت هموگلوبین نمی تواند حمل اکسیژن را در خون انجام دهد و نتیجه آن نوعی کم خونی است که با کاهش هموگلوبین یا از دست رفتن سلول های قرمز همراه است.

از واکنش آمین با اسید انیدرید ، آمید تشکیل می شود. استیل دار شدن آمین از  راه های متفاوتی انجام می شود که عبارتند از واکنش آمین با استیک انیدرید ، استیل کلرید و یا استیک اسید گلاسیال. استفاده از استیک انیدرید برای سنتز آزمایشگاهی ارجحیت دارد. زیرا خلوص محصول و بازده آن مناسب است.

استیل دار کردن آنیلین با استفاده از استیک انیدرید در محیط اسیدی به سادگی و با راندمان نسبتا خوبی امکانپذیر است. عامل استیله کننده در این آزمایش استیک انیدرید میباشد.

اگر یک گروه OH به استانیلید اضافه شود استامینوفن تولید می شود.

۱

- موارد کاربرد استانیلید "

استانیلید به صورت گسترده به عنوان تب بر و ضد درد استفاده می شود.مصارف اصلی استانیلید به صورت زیر می باشد.

بعنوان نگهدارنده در صنایع غذایی و دامی-به عنوان بازدارنده در هیدروژن پراکسید-پایدار کننده -ستر،سلولز، روغن جلا، هیدروژن پروکسید-به عنوان تسریع کننده در صنایع لاستیک- بطور وسیع در ساخت رنگهای نساجی و مواد میانی رنگهای نساجی استفاده می شود.-در قرن 19 میلادی بعنوان یکی از ترکیبات پرمصرف عکاسی بود-بعنوان پیش ماده در سنتز کامفور

بررسی جایگاه صنعتی

   در حال حاضر بین 8 تا 10 سازنده استانیلید در کشور هندوستان وجود دارد که مجموع ظرفیت آنها بالغ بر 2850 تن می باشد. هر چند تولیدات آنها بالغ بر 21000 تن می باشد ولی میزان تقاضای آن حدود 3200 تن تخمین زده می شود

۳-خاصیت بازی استانیلید و آنیلین را باهم مقایسه کردم :

ترکیبی بازیتر است که راحت تر بتواند الکترونهایش را در اختیار ترکیب دیگر بگذارد. در آنیلین

زوج الکترونهای نیتروژن در دسترس است. البته به خاطر وجود حلقه ی فنیلی، کمی سخت تر از آمینهای معمولی الکترونهایش را در اختیار می گذارد. ولی به هر حال در دسترس است پس خاصیت بازی دارد.

اما در استانیلید، گذشته از وجود گروه فنیلی گروه کربونیلی هم وجود دارد که باعث نامتمرکز شدن و رزنانس الکترونهای نیتروژن می شود. درنتیجه الکترونهای نیتروژن در یک جا متمکز نیستند که بتوانند در اختیار ترکیبات دیگر ققرار گیرد. بنابراین خاصیت بازی آن به شدت کاهش می یابد

4- نقش استیک اسید و سدیم استات چیست؟

اسید استیک نقش کاتالیزوری این واکنش را بر عهده دارد و سبب میشود گروه های آمین در آنیلین درحالت تعادل قرار گیرند. سپس با افزایش استیک انیدرید و سدیم استات اجازه داده می شود که گروه عاملی استانیلید جانشین گروه آمینی موجود در آنیلین  گردد.

درواقع سدیم استات باید بلافاصله افزوده شود زیرا گونه های پروتونه شده ی آمونیوم به دلیل اینکه زوج الکترون غیر پیوندی آمونیوم در دسترس نیستند، غیر هسته دوست می باشند و به همین دلیل با افزایش استیک انیدرید تنها واکنش استیله شدن رخ نمی دهد. اما سدیم استات اجازه می دهد که گروههای آمین آزاد شده و درنتیجه استیک انیدرید بتواند با آنها واکنش داده و استانیلید بدست آید.

کاربرد و مصارف

1) بطور وسیع در ساخت رنگهای نساجی و مواد میانی رنگهای نساجی استفاده می شود.2) در صنایع لاستیک سازی ، از مشتقات آنیلین به عنوان تسریع کننده و تقویت و استحکام لاستیک و ضد اکسید شدن استفاده می شود.3) در صنایع داروسازی ، آنیلین در ساخت داروهای سولفانیل آمید و عوامل شیرین کننده سنتتیک مصرف می شود.4) آنیلین همچنین در صنایع انفجاری از اهمیت خاصی برخوردار است و در ساخت ژلاتین و نیتروتولوئن استفاده می شود.

خصوصیات آنیلین

1) آنیلین ماده ای است که سریعاً در مجاورت هوا و نور قهوه ای رنگ می شود.2) وزن مولکولی آنیلین 12/93 می باشد.3) نقطه ذوب آنیلین 2/6 درجه سانتیگراد است.4) نقطه جوش آنیلین 4/184 درجه سانتیگراد است.5) وزن مخصوص آن 0236/1 است.6) محلول در الکل و اتر است.در آب حلالیت اندکی دارد.

روش تولید آنیلین

چندین روش ساخت آنیلین وجود دارد که عبارتند از:

1) از نیتروبنزن بوسیله احیاء2) از کلروبنزن بوسیله آمونولیز3)از نیتروبنزن بوسیله هیدروژن دارکردن کاتالیستی فاز بخار

خصوصیات

1) استانیلید یک پودر سفید رنگ یا کرم رنگ یا به صورت ورقه ای می باشد.2) وزن مولکولی آن برابر 16/135 می باشد.3) وزن مخصوص استانیلید 21/1 می باشد.4) نقطه ذوب آن 2/114 درجه سانتیگراد می باشد.5) نقطه جوش استانیلید 8/303 درجه سانتیگراد می باشد.6) در الکل، اتر و بنزن حلالیت دارد.7) حلالیت آن در آب ناچیز است.

کاربرد و موارد مصرف

استانیلید به گسترده به عنوان تب بر و ضد درد استفاده می شود. مصرف اصلی استانیلید به قرار زیر می باشد.

1) داروئی2) مواد میانی و ساخت رنگهای نساجی3) به عنوان تسریع کننده در صنایع لاستیک سازی4) پایدار کننده پراسید

انواع

1) صنعتی2) فوق العاده خالص

ثار استانیلید

 اگر چندین روز متوالی روزی یک گرم تا یک گرم و نیم استانیلید بکار برده شود، در چهره و انتهای دست و پا سیانوز تولید میشود. سبب سیانوز تبدیل هموگلوبین خون به متهموگلوبین است .در آزمایش خون رنگ سرم تغییری نیافته و تعداد و شکل گلبول های قرمز تفاوت بسیار نکرده است . از این آزمایش چنین نتیجه گرفته میشود که استانیلید هموگلوبین رادر داخل گلبول ها تبدیل به متهموگلوبین کرده و خود گلبول های قرمز را منهدم نمی کند و تا هنگامی که گلبولها منهدم نشوند متهموگلوبین بسهولت به حالت اکسی هموگلوبین درمی آید و بهمین جهت است که سیانوز ناشی از استعمال استانیلید بزودی بهبودی یافته و در صورتی که بیش از میزان تراپوتیکی (درمان شناسی ) تجویز نشده باشد همیشه بدون هیچگونه خطری رفع شده ، اثری از خود باقی نمی گذارد. استانیلید بمقدار بسیار، علاوه بر سیانوز شدید قلب را فلج میکند. استانیلید حرارت را بسرعت پائین می آورد. در اثر ضدّ تب چهل سانتی گرم آن با یک گرم آنتی پیرین برابر است . معمولاً ده تا بیست سانتی گرم آن برای پائین آوردن تب کفایت میکند. استانیلید به میزان روزی یک گرم تا یک گرم و نیم مقدار بول را کم میکند.

 

 موارد استعمال :

 با وجودی که سیانوز حاصل ازبکار بردن استانیلید زودگذر و بدون خطر است ، این دارو بعنوان ضدّ تب مضرّی شناخته شده ، از ضدّ تب آن به ندرت استفاده میشود. اثر ضددرد این دارو در درمان حملات دردناک تابس ، نورالژی ، سیاتیک ، نورالژی بین ضلعی و نورالژی عصب سه شاخه مورد استفاده است . مقدار استعمال آن 25 سانتی گرم در یک بار و 75 سانتی گرم در بیست وچهار ساعت است . حداکثر میزان استعمال آن در یک بار سی سانتی گرم و در 24 ساعت 5/1 گرم است

 نتیجه:

انیلین که بسیار به نور حساس است و باعت تغییر رنگ در ان می شود

موارد خطا:

 اگر زیاد حرارت دهیم روغین تیره رنگی ایجاد میشود که این همان خطای آزمایش است

 روش تولید

3 روش عمده جهت تولید استانیلید وجود دارد.

1) از آنیلین و اسید استیک

فرمول واکنش : (بازده 90 درصد)

استیل دار کردن آنیلین با استفاده از استیک انیدرید در محیط اسیدی به سادگی و با راندمان نسبتا خوبی امکانپذیر است. عامل استیله کننده در این آزمایش استیک انیدرید میباشد.

 اگر یک گروه OH به استانیلید اضافه شود استامینوفن تولید می شود.

2) از آنیلین و انیدرید استیک

C6H5NH2 + CH3COOH --> C6H5NHCOCH3 + H2O

 

سنتز استانیلید از آنیلین و استیک انیدرید.

مقدمه

تاریخچه

نیاز به جانشین ساختن مواد رنگی طبیعی دانشمندان را بر آن داشت که تحقیقات و کشفیاتی را در این زمینه به وجود آورند و از زمان عصر کیمیاگری رنگ سازی نیز مورد توجه بوده است بطوری که در قرن 17 میلادی صنعت رنگسازی حالتی اسرارآمیز و کیمیاگری داشته است.

در قرن 18 میلادی دراروپا، فن رنگسازی برای اولین بار به صورت صنعت درآمد و از موادی چون «ماستیک» Mastic و «کپال» Copal و روغن بذرک و یا کتان برای ساختن رنگ استفاده شد.

در سال 1834 «رونگ» در آزمایشهای خود به رنگهای متعددی دست یافت و در سال 1856 شیمیدان جوان انگلیسی به نام «ویلیام هنری پرکین» از طریق سنتز (تهیه مصنوعی و شیمیایی مواد) اولین رنگ مصنوعی رابه وجود آورد. این ماده رنگی موسوم به «آنی لین» که با عمل اکسیداسیون آن با بیکرومات پتاسیم k2cr2o7  رنگ ارغوانی درخشانی حاصل میکرد. با ایجاد کارخانه ای در «گرین فورد» نزدیک لندن، این محصولات ساخته شده و وارد بازار مصرف گردید. ازاین تاریخ به بعد انواع ماده های رنگی مصنوعی تولید شد.

دو سال بعد، در سال 1858، توسط «ورگن» رنگ «فوکسین»، اولین دسته رنگهای «تری فنیل متان» کشف و به بازار عرضه شد.

در ادامه کشفیات قرن نوزدهم:

در سال 1862، توسط گریس، رنگهای «آزو» (Azo dyes) کشف شد.

در سال 1868، لیبرمان و گرابه شیوه های جدید تولید رنگ از طریق اشباع را گرد آوردند.

در سال 1876، توسط «ویت» تئوری ساختمان شیمیایی رنگ عرضه شد.

در سال 1880، توسط دانشندان انگلیسی، رنگهای آزو نامحلول به دست آمد.

در سال 1883، توسط والتر و عرضه آن توسط گایگی، رنگ استیلنن انجام شد.

و در قرن بیستم باافزایش روز افزون اختراعات و اکتشافات صنعت رنگسازی رو به تکامل خود نهاد و انواع رنگهای بی شماری عرضه و به بازار فرستاده شد.

تئوری آزمایش

 آمین های استیل دار شده آروماتیک به عنوان مسکن درد اهمیت ویژه ای دارند و در زمره داروهایی که بدون نسخه پزشک خریداری و مورد استفاده قرار می گیرند. استانیلید ، فناستین و استامینوفن مسکن های ملایم و کاهش دهنده تب می باشند.

استانیلید خالص سمی است و از راه پوست به بدن صدمه می زند. از استانیلید در تهیه داروها و رنگها و همچنین به عنوان تثبیت کننده به محلول آب اکسیژنه استفاده می شود.

استانیلید یا همانN -فنیل استامید دارای فرمول C6H5NHCOCH3 بوده و جزء دسته آمین های نوع دوم است. با وجود آنکه از این ماده در تهیه داروها استفاده می شود.

مصرف زیاد یا طولانی استانیلید سبب بیماری خونی بنام مت هموگلوبینمیا می شود. در این بیماری ، اتم آهن مرکزی هموگلوبین از حالت آهن(II) به حالت آهن(III) تبدیل می شود و مت هموگلوبین می دهد. مت هموگلوبین نمی تواند حمل اکسیژن را در خون انجام دهد و نتیجه آن نوعی کم خونی است که با کاهش هموگلوبین یا از دست رفتن سلول های قرمز همراه است.

از واکنش آمین با اسید انیدرید ، آمید تشکیل می شود. استیل دار شدن آمین از  راه های متفاوتی انجام می شود که عبارتند از واکنش آمین با استیک انیدرید ، استیل کلرید و یا استیک اسید گلاسیال. استفاده از استیک انیدرید برای سنتز آزمایشگاهی ارجحیت دارد. زیرا خلوص محصول و بازده آن مناسب است.

سنتز استانیلید از آنیلین

استیل دار کردن آنیلین با استفاده از استیک انیدرید در محیط اسیدی به سادگی و با راندمان نسبتا خوبی امکانپذیر است. عامل استیله کننده در این آزمایش استیک انیدرید میباشد

آنیلین

انواع آنیلین

1) تجاری

2) خالص شیمیایی

 کاربرد و مصارف

1) بطور وسیع در ساخت رنگهای نساجی و مواد میانی رنگهای نساجی استفاده می شود.

2) در صنایع لاستیک سازی ، از مشتقات آنیلین به عنوان تسریع کننده و تقویت و استحکام لاستیک و ضد اکسید شدن استفاده می شود.

3) در صنایع داروسازی ، آنیلین در ساخت داروهای سولفانیل آمید و عوامل شیرین کننده سنتتیک مصرف می شود.

4) آنیلین همچنین در صنایع انفجاری از اهمیت خاصی برخوردار است و در ساخت ژلاتین و نیتروتولوئن استفاده می شود.

خصوصیات آنیلین

1) آنیلین ماده ای است که سریعاً در مجاورت هوا و نور قهوه ای رنگ می شود.

2) وزن مولکولی آنیلین 12/93 می باشد.

3) نقطه ذوب آنیلین 2/6 درجه سانتیگراد است.

4) نقطه جوش آنیلین 4/184 درجه سانتیگراد است.

5) وزن مخصوص آن 0236/1 است.

6) محلول در الکل و اتر است.در آب حلالیت اندکی دارد.

روش تولید آنیلین

چندین روش ساخت آنیلین وجود دارد که عبارتند از:

1) از نیتروبنزن بوسیله احیاء

2) از کلروبنزن بوسیله آمونولیز

3)از نیتروبنزن بوسیله هیدروژن دارکردن کاتالیستی فاز بخار

 

استانیلید

استانیلید یا فنیل استامید نرمال یا استانیلین نرمال یک ماده ورقه ای (پرکی شکل) سفید یا کرم رنگ می باشد. این ماده در انواع بی رنگ، کریستالی براق نیز موجود است. از این ماده به عنوان تب بر و ضد درد استفاده می گردد. همچنین استانیلید به عنوان یک ماده میانی در ساخت رنگینه ها نقش حیاتی ایفا می کند.

کاربرد و موارد مصرف

استانیلید به گسترده به عنوان تب بر و ضد درد استفاده می شود. مصرف اصلی استانیلید به قرار زیر می باشد.

1) داروئی

2) مواد میانی و ساخت رنگهای نساجی

3) به عنوان تسریع کننده در صنایع لاستیک سازی

4) پایدار کننده پراسید

انواع

1) صنعتی

2) فوق العاده خالص